marți, 12 mai 2009

Hinca ho hreclama

Din ciclul "du-ma, mama, unde vrei numai pe vacaresti cu tineretului, te rog, nu" , va prezint azi inca o reclama fantasmagorica, ca sa zic asa... In acelasi fatidic colt al existentei mele fabuloase regasim acest obiect al minunilor in imagini create de o companie, banuiesc, nebuloasa!



Si acum, dupa cum studentul de ASE cunoaste, sa analizam aceasta reclama, sa ii facem un studiu de caz.
Dupa cum se observa, avem o bautura racoritoare ce a stat la racoare un timp pana sa fie iarasi produsa si eliberata publicului. Faptul ca "s-a intors" nu ne shokeaza in niciun fel insa. Asteptam cu nerabdare si intoarcerea sticlei de pepsi blue al carui gust si miros ne da intotdeauna tema de a ne gandi cum oare se produce...
Apoi observam ca , asemenea reclamei, este "shokant de romaneasca", lucru evidentiat printr-un mesaj aratat de o inimioara cu maini...
Apreciem faptul ca romanasii au reusit sa culeaga un brush de photoshop arhifolosit si sa il utilizeze drept umplutura in soarele albastru !
Deasupra inimioarei observam ceea ce ar trebui sa fie o farama dintr-o portocala. Daca nu observati unde, uitati-va dupa rauletul de bere peste care cresc, uimitor, 2 plante, o floare si o tulpina cu 3 frunze!
Ceea ce este shokant este faptul ca ar trebui sa fie o lamaie ptr ca vorbim de fanta de lamaie si soc.
Anyway, in stanga avem reprezentata sticla. Apreciem capacul mic de marime, ptr a nu-l confunda cu nestea-ul ce protejeaza.

Trecand peste costumatia oripilanta a celor doua caractere din imagine, o costumatie ce te face sa cauti maruntis prin buzunare daca ii vezi asa pe strada, ajungem la subintelesul pozitiilor si expresiilor lor:

El, fericit de revenirea fantei, se aseaza in genunchi, scoate palaria de pe cap, ca un gentilom, zambeste si ii cere fanta, in acelasi timp, domnisoarei pe care o si tine de mana, in casatorie sau macar in folosinta!

Ea, bucuroasa de propunere si de meserie tirista, suna claxonul tirului, si anume, goarna, mentionand astfel ca vrea si ea ceva in goarna, slang ptr gura... Observati pozitia picioarelor ce evidentiaza clar o anume fastacenie. Acest lucru da de inteles fie ca inca este fata mare, fie ca este jenata de outfitul ales de agentia de publicitate.

Deci, beti fanta sau gustati fanta? Si, daca o gustati, ce culoare de fanta preferati?

Un comentariu:

© Micutz @ 2007-2010