vineri, 20 noiembrie 2009

Abstinenta

Day 1: teama de a nu mai fuma... reinforsarea ideii ca nu voi mai fuma... cuvantul dat... mana se tot duce in stanga spre locul pachetului... in buzunarul din stanga, unde stiam ca umflatura nu era lele ci pachetul... dar... nu mai e... guma cu nicotina... nevoia era acolo inca... chipsuri, bake rolls, alune.. orice de rontait... Plusuri: aerul e mai curat afara si pot lua o gura mare de aer in piept!

Day 2: grea lipsa tigarii de dimineata... iarasi mi-am facut curaj ca nu voi mai fuma... sfidez parerile celor care cred ca nu voi rezista... nu am mai folosit guma... insa tot am rontait multe.. cat mai multe.. lichide multe.. 3-4 litri de apa si cola... inca reflexul acela de a duce mana spre umbra pachetului... Plusuri: energia, comportamentul ciudat al lui lele, caldura din casa ptr ca pot sta cu toate geamurile inchise mereu!

Day 3: mana trage la locul pachetului doar dimineata... cateva alune si s-a trecut peste... cafea de dimineata... se poate si fara tutun.. si parca e mai buna... si o bei ptr ea, nu ptr tigara... multe lichide... deja e indiferent faptul ca cineva isi aprinde tigara langa mine... ma simt ca in liceu iar.. cand puteam sa stau langa fumatori si sa nu imi doresc sa trag si eu... Plusuri: nedormit dar cu energie, interesantul comportament al lui lele!

Day 4: doar ce a inceput.. fara nevoia de tigara de dimineata... urmeaza o cafea... si apoi treaba...

Realizez acum cat insemna tigara ptr mine:
- timp pierdut aprinzand si avand grija de ea
- hainele, masina si casa imbibate in miros
- degetele si dintii ingalbeniti intr-una
- plamanii imbacsiti si retelistica interna afumata
- bani cheltuiti cu gramada

Uff... si era atat de simpla solutia.. sa imi fi dat cuvantul inainte... inainte de a ajunge la 3 si ceva pe zi... ma bucur ca printre prieteni aud "daca poate micutz inseamna ca pot si eu"... chiar e un lucru bun si sper ca fiecare sa se poata lasa... si sa respire liber si cu bani in buzunar ...

Am sa va tin la curent cu evolutia lucrurilor... cert este ca... sunt nefumator.. si imi place.. si am de gand sa raman asa !

9 comentarii:

  1. Ma bucur foarteeeee mult pentru tine! Serios! Sper ca pe 30 Ianuarie sa pot scrie un o intrare de blog la fel ca cea pe care si scris-o tu astazi. Felicitari!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. e simplu sa nu mai fumezi...se poate! e un pas realist! singurul lucru de care iti par rau este ca era atat de misto sa fumezi... atata tot!

    eu m-am lasat de fumat in august ... mi-a fost si imi este foarte greu de cate ori am ocazia ... si iata ca au trecut 3 luni full... mi-e greu ca in prima zi de lasat de fumat... nu iti face sperante ca te vei vindeca de parca niciodata n-ai fi fumat ...

    :)

    RăspundețiȘtergere
  3. au trecut 5 zile din alea 2 sapt de pariu...nu te mai minti :))) se vede ca nu e usor, altfel nu ai baga atatea in tine de fiecare data cand iti vine sa fumezi =))). daca tigarile sunt novice, dar alimentatia in exces? eu sunt fumator...si NU VREAU sa ma las (asta in caz ca`mi tii iar vre`o predica, ca martorii lui iehova) :)))

    RăspundețiȘtergere
  4. Ti se pare.. doar in primele 2 zile am simtit nevoia sa mananc chestii gen alune sau alte lucruri marunte... gen sub 1,60m .. dar asta e un alt subiect.. revenind la principal, chiar daca as manca in exces si m-as ingrasa (!!!!) , am 67 de kg la 1,79m .. nu crezi ca mi-ar prinde bine? :))... cand ne vedem , sa mergem in fata unui neon, sa iti arat petele de pe pielea mea.. de la fumat 9 ani cate 2-3.5 pachete pe zi.. mai vedem atunci daca mai vrei... trage 6 fumuri puternice unul dupa altul.. vezi daca iti place tigarea... sau chiar e doar un obicei de care esti dependent...?

    RăspundețiȘtergere
  5. am fumat o tigara in mai putin de 20 de secunde...se pune ca "6 fumuri puternice unul dupa altul" ? tot nu ma convingi, nu intelegi: eu vreau sa fumez. daca vroiam sa ma las si nu puteam, recunosteam :)))). ok, petele de pe piele sunt de la altceva, nu fumat...nu mai incerca sa gasesti scuze, esti slab! (si la propriu si la figurat). eu de 4-5 ani fumez un pachet la 2 zile. cum se face ca nu ajung la 2-3.5 pachete, ca tine? aaa...siiiii....doar in primele doua zile? citez "Day 3: mana trage la locul pachetului doar dimineata... cateva alune si s-a trecut peste... "

    RăspundețiȘtergere
  6. naaah...i`m playin` keep it up, economia e cea mai puternica "vointa" :)))) la ce se anunta in 2010

    RăspundețiȘtergere
  7. day 3 dimineata... diminetile au fost cele mai grele... atunci trageam cu pofta din porcariile alea.. dar am trecut peste... petele de pe piele sunt de la ficat... efectul nicotinei asupra ficatului... un pachet la 2 zile? cat ai fumat in weekend la maneciu? :D .. be honest... si repet , spui "fumez un pachet la 2 zile" dar se traduce "reusesc sa ma abtin sa fumez doar un pachet la 2 zile"... si da, chiar economisesc minim 150 de lei pe saptamana fiind nefumator.. ;)

    RăspundețiȘtergere

© Micutz @ 2007-2010